Το Θαύμα, όπως το διηγήθηκε ο Εφημέριος του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου π. Νικόλαος, έχει ως εξής:

 Το Θαύμα, όπως το διηγήθηκε ο Εφημέριος του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου π. Νικόλαος, έχει ως εξής:

«Άρχισαν τα γυναικόπαιδα να ετοιμάζονται για να φύγουν.
Την στιγμή που έβαζα βενζίνη στο αλυσοπρίονο, μου τηλεφώνησε ο Μητροπολίτης.
Μου είπε: γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να βγάλετε την λάρνακα του αγίου, τέτοιες ώρες, αλλά σας παρακαλώ να βγάλετε έστω μία μικρή εικόνα του οσίου Ιωάννου. Αφήσαμε τα αλυσοπρίνονα. Πήραμε όλα τα λείψανα του ιερού και όλα τα εικονίσματα και ξεκινήσαμε στις 8.45 μ.μ. την Ιερά Λιτανεία πέριξ του χωριού του Προκοπίου.

Τελειώσαμε στις 10.15 το βράδυ.
Ήταν ένα βράδυ μαρτυρικό, διότι όλοι ήμασταν άγρυπνοι και περιμέναμε. Η φωτιά, μας έλεγαν, πλησιάζει στο χωριό, και όλοι περιμέναμε με κλαριά στα χέρια, άλλοι με αλυσοπρίονα, μέσα στην νύχτα. Γύρω στις 3.00 την νύχτα το περιπολικό της Αστυνομίας άρχισε να φωνάζει και πάλι να εκκενωθεί το χωριό. Άρχισαν και οι τελευταίοι κάτοικοι να φεύγουν. Και ώ του θαύματος!

Μετά από μία ώρα, μία νεφέλη, ένα σύννεφο, κάλυψε το Προκόπι, ήταν ακόμη νύχτα.

Και εμείς νομίζαμε ότι ήταν ο καπνός της φωτιάς. Άρχισε όμως να βρέχει. Ακούσαμε ψιχάλες.

Και άρχισε να βρέχει δυνατά, τόσο, όσο χρειαζόταν να μουσκευτεί ο χώρος του λεκανοπεδίου του Προκοπίου.
Ανησυχούσαμε για το βουνό Πευκιάς που είναι συμπαγές. Δάσος πεύκων. Τί θα γίνει αυτό το βουνό;
Και η πιο πολλή βροχή έπεσε σε αυτό το βουνό! Ήταν ένα μεγάλο θαύμα! Και μέσα σε 20 λεπτά περίπου πέρασε αυτή η καταρρακτώδης βροχή και εξαφανίστηκε το σύννεφο. Όλοι κλαίγαμε! Όλοι βγήκαμε έξω στους δρόμους, δοξολογούσαμε τον Θεό και τον Άγιο! Και τώρα που σας μιλάω, μόλις έχουμε γυρίσει, τελέσαμε αγρυπνία στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, τον μεγάλο αυτόν Άγιο!»

Δυστυχώς, όσο δεν μετανοούμε, όσο δεν επιστρέφουμε στον Θεό από τις αμαρτίες μας, όσο δεν καταφεύγουμε σε Αυτόν και στους Αγίους Του, θα δούμε και άλλες συμφορές. Ο Θεός, όπως έδειξε το θαύμα στο Προκόπι, είναι δίπλα μας, είναι κοντά μας. Αλλά θα πρέπει να Τον ζητήσουμε, να στραφούμε σε Αυτόν με μετάνοια και πίστη και θα μας σώσει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις