Είμαστε Τουρκική. .μειονότητα δηλώνει κόμμα στην Θράκη

 



Οι  προκλητικές δηλώσεις της ξανθιάς κυρίας Τσιγδέμ Ασάφογλου αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα και τον σοβαρό κίνδυνο που προκύπτει στη Θράκη από το γεγονός ότι οι τουρκόφιλοι στην περιοχή έχουν αφεθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις να αλωνίζουν ελεύθερα. Φάνηκε αυτό και από τα μεγάλα και ανησυχητικά ποσοστά που πήρε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στους δύο νομούς στις ευρωεκλογές και βρήκε πάτημα και θράσος η επικεφαλής του να ισχυριστεί πως το κόμμα της είναι «τουρκικό» και η μειονότητα όχι μουσουλμανική, αλλά «τουρκική». Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ ήρθε πρώτο στη Ροδόπη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,01%, έναντι 18,32% της Ν.Δ. που ακολούθησε, ενώ στην Ξάνθη πήρε 25,05%, με δεύτερη και πάλι τη Ν.Δ. με 24,43%. 

«Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους. Απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα» δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Η κυρία Ασάφογλου συνέχισε το παραλήρημά της υπογραμμίζοντας πως νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση αν νιώθει πατρίδα της την Ελλάδα, απάντησε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική, η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο Ελληνας στην Τουρκία; Ασφαλώς και όχι. Οι Ελληνες στη γειτονική χώρα έχουν υποστεί τα πάνδεινα με στόχο τον οριστικό ξεριζωμό της αναγνωρισμένης διεθνώς μειονότητας. Στη Θράκη οι Τούρκοι κάνουν ό,τι θέλουν και επιχειρούν να βαφτίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις