Μια ασυντομη αναδρομή στο παρελθόν και το πώς έχασε η τεως βασιλική οικογένεια την Ελληνικη ιθαγένεια της

 Μετά το αποτυχημένο κίνημα κατά της χούντας, ο τέως βασιλιάς διέφυγε στη Ρώμη. Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος σε ένα δημοψήφισμα το 1973 κατήργησε τον θεσμό της βασιλείας και αυτοαναγορεύθηκε… Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Φυσικά, το δημοψήφισμα δεν αναγνωρίστηκε από κανένα κόμμα.




Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργάνωσε νέο δημοψήφισμα για το πολιτειακό, όπου οι Έλληνες πολίτες τάχθηκαν υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με ποσοστό 69,2%, έναντι 30,8% της βασιλευομένης. Ο Κωνσταντίνος παρέμεινε στο Λονδίνο και δημοσίως προσφωνούνταν ως «τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος» ή ως «Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ».




Το 1981, ύστερα από ειδική άδεια της κυβέρνησης, πραγματοποίησε την πρώτη του ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά τη φυγή του το 1967 για να παρακολουθήσει την νεκρώσιμη ακολουθία της μητέρας του, Φρειδερίκης.

Το 1991 η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήλθε σε συμφωνία με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σχετικά με την κινητή και ακίνητη βασιλική περιουσία, την οποία είχε απαλλοτριώσει η χούντα των συνταγματαρχών το 1973.




Με τη συμφωνία αυτή, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2086/1992, το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης βασιλικής περιουσίας στην Ελλάδα εκχωρήθηκε σε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με αντάλλαγμα την απόδοση στον βασιλιά των ανακτόρων του Τατοΐου και 4.000 στρεμμάτων του κτήματος, την περάτωση των φορολογικών εκκρεμοτήτων και το δικαίωμα να εξαχθεί ένας μεγάλος αριθμός κινητών περιουσιακών στοιχείων από τη χώρα.



Ήδη, τον Φεβρουάριο του 1991, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με την άδεια της τότε κυβέρνησης, είχε εξάγει στη Μεγάλη Βρετανία εννέα κοντέινερ με αντικείμενα από το Τατόι, προκαλώντας αντιδράσεις


Το 1993 o Κωνσταντίνος επισκέφθηκε με την οικογένειά του την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του στα ελληνικά νησιά, το σκάφος του βρισκόταν υπό την επιτήρηση πολεμικών σκαφών. Η βόλτα του στη Λακωνία και εν γένει το ταξίδι του στην Ελλάδα προκάλεσε αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε αποτυχημένο, καθώς δημιούργησε προστριβές για το ζήτημα της βασιλικής περιουσίας.



Έναν χρόνο αργότερα, το 1994, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου ψήφισε τον νόμο 2215/1994 του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την απαλλοτρίωση της «βασιλικής περιουσίας» και τη ρύθμιση των θεμάτων ιθαγένειας των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας, με τον οποίο αφαιρούσε το ελληνικό διαβατήριο και την ιθαγένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και των μελών της οικογένειάς του.



Ζητούσε παράλληλα από τα μέλη της οικογένειας να δηλώσουν ένα επίθετο στα ληξιαρχεία ως όρο για την επανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι ο τέως βασιλιάς και τα μέλη της οικογένειάς του θα αναγνώριζαν ανεπιφύλακτα το πολίτευμα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα παραιτούνταν από την κατοχή οποιουδήποτε τίτλου και θα δήλωναν ονοματεπώνυμο και όλα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνταν για την εγγραφή τους στο Δημοτολόγιο.


Στον ίδιο νόμο, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αναφερόταν ως «Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ». Ο ίδιος αρνήθηκε να επιλέξει επίθετο, με την αιτιολογία ότι ποτέ δεν είχε, ενώ απέρριπτε και το επίθετο «Γλύξμπουργκ» -όπως το είχαν απορρίψει το 2023 οι Παύλος-Νικόλαος.

Για το ζήτημα του επιθέτου, ο ίδιος και τα μέλη του προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυριζόμενοι ότι με τον ν. 2215/1994 τους επιβαλλόταν η χρήση του επιθέτου «Γλύξμπουργκ», καθώς και ότι σε κάθε περίπτωση η απαίτηση του νόμου να δηλώσουν επίθετο αποτελούσε αδικαιολόγητη ανάμειξη στον ιδιωτικό τους βίο.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε, κατά πλειοψηφία, το συγκεκριμένο σκέλος της προσφυγής ως αβάσιμο.

Το φθινόπωρο του 2002 του επιδικάστηκαν 13,7 εκατοµµύρια ευρώ, χωρίς να δικαιωθεί για την απολεσθείσα ιθαγένεια ή για το ζήτημα του επωνύµου.



Ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του διέθεταν διπλωματικά διαβατήρια της Δανίας ως απόγονοι του Δανού βασιλιά Χριστιανού Θ', ενώ ταξίδευε με το ονοματεπώνυμο «Constantine de Grecia»


Όταν πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, στις 10 Ιανουαρίου 2023, τα παιδιά του Νικόλαος, Παύλος και Φίλιππος είχαν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησαν τον τότε υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της ταφής και τα διαδικαστικά της κηδείας. Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, χωρίς λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.








Σε γενικες γραμμές  η ελληνική ιθαγένεια αφαιρέθηκε από την τέως βασιλική οικογένεια το 1994, και λίγο αργότερα περιήλθε στο ελληνικό κράτος η περιουσία της, όπως τα πρώην ανάκτορα, το Τατόι και το Μον Ρεπό.0ο0
Δεν θα σταθούμε στο αν θα πάρει ιθαγένεια αν θα πάρει επίθετο, και τι επιθετο θα πάρει καθόλου δεν μας ενδιαφέρει ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει
Θα σταθούμε μες στο σάπιο πολιτικό σύστημα που φοβάται μέχρι και τη σκιά του παρελθοντος.το οποιο ομως ειναι η ιστορια μαυρη η ασπρη αυτη ειναι και αποφευγει  με κάθε τρόπο ονόματα αξίες αλλά και τιμητικές διακρίσεις πόυ οσο και να μη θέλουνε ορισμένοι αυτές υπηρχαν ..
Δεν αφαιρουνται με νομους και βλακειες
Πώς μπορείς να αφαιρέσεις την ιθαγένεια από έναν άνθρωπο που ζούσε εδώ τόσα χρόνια ;;ατι φόβος είναι αυτός για το παρελθόν 
Κινδυνευει η δηθεν δημοκρατια σας;;

Από το 1994 και την ψήφιση του γνωστού πλέον νόμου Βενιζέλου, τα μέλη της τέως βασιλικής ιθαγένειας δεν είχαν καμία ιθαγένεια, ήταν «ανιθαγενείς» στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί, αν και είχαν μεν δανέζικα διπλωματικά διαβατήρια, δεν ήταν όμως Δανοί πολίτες. Δεν ήταν πρακτικά πολίτες καμίας χώρας.
Ετσι φτανουμε στο σημερα
Περίπου δέκα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας καταθέτουν μαζικά αίτημα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Η τέως Βασίλισσα Άννα- Μαρία, δεν πρόκειται να υποβάλει ανάλογο αίτημα  η οποια  όταν ρωτήθηκε απάντησε ορθά κοφτά: «Δεν με ενδιαφέρει».
Και καλα κανει  αποψη μας
. Έτσι δεν είναι μόνον οι Παύλος και ο Νικόλαος που πρόκειται να υποβάλλουν αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, αλλά και άλλα μέλη (κυρίως και εγγόνια) του θανόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ορισμένα από τα εγγόνια που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εάν βρεθούν, σύμφωνα με την Στρατολογία, σε ηλικία στράτευσης, τότε θα κληθούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις για να κάνουν θητεία όπως όλοι οι Έλληνες.
Αυτο τους καίει τωρα ;;
Δηλαδή όλοι  αυτοι οι  μπαγκλάσιοπακιστανοαφγανοι  που έρχονται στη χώρα μας και παίρνουν  Ελ.ιθαγένεια πηγαίνουν στρατό;;
Κάπου πρέπει να σταματήσει όλος αυτός ο φόβος  και το μίσος για το παρελθόν για την ιστορία της ελλάδος

Αυτή είναι ρε παιδιά η ιστορία μας τι να κάνουμε ;θα την αλλάξουμε έχει τα λάθη της  έχει τους αγώνες έχει τους ήρωες έχει τους προδότες δ

Δηλαδή οι  σημερινή 300 που διαφεντεύουν τη ζωή του έθνους είναι όλοι ικανοί να έχουνε την ελληνική ιθαγένεια;
έχει την τιμή και τη δόξα ο γεραπετρίτης να έχει ελληνική ιθαγένεια ;;
Η ντορα ;;έχει την ανάλογη τιμή ο μητσοτάκης και όλο το επιτελείο του να έχει την ελληνική ιθαγένεια ;
μιλάμε ελληνική και όταν λέμε ελληνική μιλάμε για τα ηθη μας το εθιμα.  μας τις παραδόσεις μας

.Μα οι  νόμοι που ψηφίζουν  δεν έχω καμία σχέση με την ελληνική ιθαγένεια εσείς μόνοι σας ζητάτε να παραδεχτούν αυτοί που ζητούν την ελληνική ιθαγένεια τα ελληνικά ήθη και εθιμα που εσείς δεν τηρείται
Αρα δεν αξίζει πρωτα σεσας η ελληνική ιθαγένεια
Η αξιζει;;.στον καθε Πακιστανό;;
Η πηγε Στρατιώτης ;;
Η τηρει αυτός τα ηθη και τα εθιμα μας;; Σε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ανεμογεννήτριες αναμειγνύουν τα στρώματα θερμού και ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το τοπικό κλίμα ανεβάζοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας.

Το χρονικο της Πεντελης μετσ τα καμμενα ηου Μητσοτάκη

Αμερικανοί Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι Ινδιάνοι Cherokee είχαν επαφή με τη Μεσόγειο και μιλούσαν Ελληνικά!