4 δις δολ για αγορά των άχρηστων αμερικανικων σκαφών του 1980 σε σχέση με τα BELHARRA του 2020 γυρνάει την χώρα και το πολεμικό μας Ναυτικό επιχειρησιακα στην δεκαετία του 80



Ενώ η τουρκία εξοπλίζεται πολεμκά τουλάχιστον για την επόμενη 20ετία  εμείς γυρνάμε πίσω 40 χρόνια αγοραζοντας φρεγάτες απο την Αμερικη σαν την ΕΛΛΗ και το ΛΗΜΝΟΣ.

 Πιο συγκεκριμένα οι φρεγάτες που θέλει να αγορασει η Ελληνική κυβέρνηση αδειάζοντας στην ουσία την Γαλλία με τις BELHARRA  κατεντολή των ΗΠΑ  δεν είναι φρεγάτες αλλά σκαφη ακτοφυλακής ..και κατά δηλωσεις των Αμερικανών ειναι οι βελτιωμένες φρεγάτες των δύο πρώτων φρεγατών  που αγορασε το Ελληνικο Δημόσιο στις αρχές του 1980

 Τα εν λόγω λοιπόν 4 σκάφη  MMSC  σε σύγριση με τις  BELHARRA  είναι φρεγάτες γενικών καθηκόντων ..εφοδιασμένες με πυραύλους επιφανείας αέρος το βελινεκές των οποίων δεν υπερβαίνει τα 50 χλμ.που στην ουσία τα καθιστά ανικανα να αναχαιτησουν στοχους μακρου πλήγματος παρα μονο μεσα στο όρια του Αιγαίου.

 Η τουρκία αντιγραφοντας τους κινέζους ειναι παντα σε πλεονεκτικότερη θέση απο την Ελλάδα.

Η κυβερνηση δικαιολογει αυτην την ενέργεια λεγοντας οτι θα δοθούν θέσεις εργασίας στα Ελληνικά ναυπηγία ....κατι βεβαια που θα γινόταν και με τα BELHARRA κατα δήλωση των Γάλλων .

Η διαφορά είναι ότι τα ναυπηγεία εχουν πέσει σε αμερικανκά χέρια μετα την πωλησή τους  η δε τεχνογνωσία για τα εν λογω σκάφη  θα έιναι 40 χρ πίσω ενω με την Γαλλία θα ήταν επίκαιρη .

Η αμερικανοδουλεία  έιναι πλέον υποταγη στις ΗΠΑ καθότι Γεωπολιτικά τα εν λόγω σκαφη  αξίας 4 δις  δολ.δεν προσφέρουν καμία αναβάθμηση διότι οι πυραυλοι που φέρουν μπορούν να πληξουν στόχους το πολύ έως 52 χμτρ.  σε σχέση  με τους BELHARRA  που μπορούν να πλήξουν  στόχους έως 150 χμτρ. που σημαίνει μια μόνο φρεγάτα  θα μορούσε να καλύψει φαινομενικά όλο το Αιγαίο ..

Διαθετουν ικανότητες προσβολής χερσαίων στόχων  με τους SCALP NAVAL (MDCN) .Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πλήξη στόχους σε απόσταση 100 χμτ με ακρίβεια 50 εκατοστών 

Μπορούν να δρουν εκτος των ορίων των τουρκικών δικτύων αντιπροσβάσεως και αρνήσων περιοχής..(AREA DENIAL).

Mεταφέρουν ASTER 30  των νέων εκδόσεων με αποτέλεσμα να προσφέρουν ικανότητες εναντίων αντιπλοικων βαλλιστικών πυραύλων (ASBM) σε αντίθεση με τις αμερικανκές οι οποίες δεν εχουν την  δυνατότητα μεταφοράς τέτοιου είδους οπλικων συστημάτων και φέρουν τους SEA SPARROW με εμβέλεια 30 χμτρ.

Οι Αμερικανικές φρεγάτες δεν εχουν SONAR ..δηλ.δεν είναι ανθυποβρυχιακα αφού ειναι ακτοφυλακής..δλδ  είναι του Λιμενικού...και εμείς θελουμε να τα βαφτίσουμε πολεμκά.που σημαίνει δεν δύναται να υπερβεί περιστρεφόμενο και με τυφλές γωνίες τα 250 χμτρ.στην ουσια ειναι τυφλα αυτά τα σκάφη ..σε σχέση με τις Γαλλικές  φρεγάτες που μπορούν να κατοπτεύσουν ταυτοχρονα σε ακτίνα 250 χλμ.

Τα συμπεράσματα δικά σας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις