Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

» Κλίμα ξεσηκωμού υπάρχει στην εστίαση όλης της χώρας και αυτό ήταν διάχυτο στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων «εστίαΖΩ» που έγινε το περασμένο διήμερο στην Τρίπολη.

 

Ξεσηκωμός στην εστίαση - Πάνε για παρατεταμένα "λουκέτα" τα μαγαζιά σε όλη την επικράτεια

Το κλίμα και τα μηνύματα από το 2ο πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων «εστιάΖω»

Κλίμα ξεσηκωμού υπάρχει στην εστίαση όλης της χώρας και αυτό ήταν διάχυτο στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων «εστίαΖΩ» που έγινε το περασμένο διήμερο στην Τρίπολη.

Η απόφαση που προέκυψε από τουλάχιστον 40 συλλόγους που οι εκπρόσωποι τους έδωσαν το παρών στο συνέδριο ήταν ξεκάθαρη. Ξεκινούν κινητοποιήσεις ενάντια, όχι τόσο στα μέτρα προστασίας, αλλά κυρίως στην τακτική που υπάρχει κάθε φορά, όταν ο ιός είναι σε έξαρση να μπαίνει η εστίαση στο στόχαστρο.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι κλείσιμο καταστημάτων και λουκέτο για το διάστημα που θα αποφασιστεί. Το πρώτο λουκέτο που θα φέρει το κλείσιμο των μαγαζιών είναι στις 16 Νοεμβρίου.

Ήδη η Εστίαση Πάτρας σε ανάρτηση που ανέβασε στην σελίδα της στο facebook μίλησε για κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα και θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Εστίασης Πάτρας προτίθενται έτσι να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 16 Νοεμβρίου, καλώντας τα μέλη τους να κάνουν κάτι ανάλογο, εφόσον ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο από τους εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων που ανήκουν είτε στην ΠΟΕΣΥ, είτε έχουν ακολουθήσει το κίνημα της estiasigreece, θα υπάρξουν και πόλεις που το κλείσιμο των καταστημάτων δεν θα κρατήσει μία μέρα, αλλά θα είναι παρατεταμένο.

"Δεν αντέχουμε άλλο, κάτι πρέπει να γίνει" ήταν ο κοινός παρονομαστής των ομιλιών που ακούστηκαν από εκπροσώπους συλλόγων περιοχών όλης της χώρας, από τον Βόλο και την Ξάνθη, από την Κρήτη και την Κέρκυρα και γενικότερα από όλη την Ελλάδα. 

Πάντως, πέρα από το κλίμα που ξεσηκωμού σε όλη την εστίαση της επικράτειας, αυτό που έβγαλε σαν μήνυμα προς τα έξω το διήμερο συνέδριο της Τρίπολης, ήταν και η ενότητα που θα πρέπει να υπάρξει στον κλάδο.

«Η εστίαση δεν χωρίζει, αντίθετα ενώνει ανθρώπους, ενώνει παρέες, ενώνει και αγώνες» αυτή είναι μια από τις φράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η εστίαση λοιπόν προχωράει ενωμένη σε όλη την επικράτεια, έτσι ώστε η φωνή της όχι μόνο να ακουστεί, αλλά να μπορέσει μέσα από αυτή να χαραχτούν νέοι δρόμοι, αλλαγές και αν χρειαστεί και ανατροπές.


Ξεσηκωμός στην εστίαση - Πάνε για παρατεταμένα "λουκέτα" τα μαγαζιά σε όλη την επικράτεια

*Η Εστίαση Πάτρας αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι ,θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Λόγω των υγειονομικών περιορισμών η συνέντευξη θα μεταδοθεί και σε live-streaming στην σελίδα της "Εστίαση Πάτρας" https://www.facebook.com/estiasipatras

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις