Έτσι ο Κωνσταντίνος Συλλιγάρδος καθίσταται ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώθηκε λόγω παρενεργειών από το εμβόλιο, από μια ευνομούμενη πολιτεία που προστατεύει τους πολίτες της και αποδέχεται την αστική ευθύνη στο θέμα του εμβολιασμού.

Να επισημανθεί πως στην Σιγκαπούρη έχει εμβολιστεί το 80% (90% των ενηλίκων!) των 6.000.000 κατοίκων και έχουν δοθεί 144 αποζημιώσεις μέχρι σήμερα.

Το ρεπορτάζ και η περίπτωση που βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά σήμερα επουδενί δεν έχει στόχο αποτρεπτικό ως προς τον εμβολιασμό.

Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και διαφορετική και αρμόδιοι να κρίνουν είναι μόνο επιστήμονες εξειδικευμένοι και γιατροί.

Όμως τίθενται παγκοσμίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του ατόμου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την απαράδεκτη και άκρως αντισυνταγματική επιβολή της υποχρεωτικότητας και φυσικά την αποζημίωση που οφείλουν να αξιώσουν θύματα παρενεργειών και κυρίως την αστική ευθύνη που φέρουν και πρέπει να αναγνωρίσουν τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ήδη στη Νορβηγία εκδόθηκαν 77 αποζημιώσεις αλλά υπάρχει απόφαση και του Ελληνικού ΣτΕ  από το 2012 για υπόθεση που αφορά παιδάκι που έκανε το εμβόλιο κατά της ιλαράς προκειμένου να το δεχτούν στο νηπιαγωγείο. Δυστυχώς έπαθε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και πέθανε. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατος ως αποτέλεσμα ήταν υπέρμετρη θυσία προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και επιδίκασε αποζημίωση

 

Πηγή pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις