Τι θα γίνει με.τους Έλληνες Ναυτικούς που κρατάει φυλακισμένους παράνομα ακόμη το ΙΡΑΝ..Κε Μητσοτάκη

 Ολοκληρώθηκε στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά η επιχείρηση μετάγγισης 56.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου από το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο "Ice Energy" στο υπό σημαία Ιράν δεξαμενόπλοιο "Lana".

Το "Ice Energy" έχει ήδη αποπλεύσει, ενώ το "Lana" είναι έτοιμο να φύγει μόλις ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός του.

Η φόρτωση του "Lana" με το πετρέλαιο που είχε δεσμευτεί από τις ελληνικές αρχές ήταν η βασική προϋποθέση που θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση από την ιρανική κυβέρνηση των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, "Delta Poseidon" της Delta Tankers συμφερόντων Διαμαντή Διαμαντίδη και "Prudent Warrior" της Polembros Shipping Limited του Σπύρου Πολέμη που τελούν υπό ομηρία ως αντίποινα για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές εδώ και δυόμιση μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα αποδέσμευσης των τάνκερ ελληνικών συμφερόντων παρά την θετική εξέλιξη της ολοκλήρωσης της μετάγγισης του πετρελαίου. Αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία για την επιστροφή των 10 Ελλήνων ναυτικών –πολλοί από τους οποίους ήταν στο πρώτο ταξίδι της καριέρας τους- καθώς μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε πράσινο φως από το Ιράν στις ελληνικές αρχές για την έναρξη των διπλωματικών διαδικασιών για τον απόπλου των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων.


Το συνολικό πλήρωμα και των δύο πλοίων είναι 49 ναυτικοί εκ των οποίων 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) δήλωσε ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσί προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Έτοιμη η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τηρεί πλήρως τις προϋποθέσεις