Ρομπότ στην Κίνα καταστελουν διαδηλώσεις. Και φωτογραφίζουν τους διαδηλωτές και Καταργούν όλου τους λογαριασμούς των διαδηλωτων .οικονομικούς κοινωνικούς κλπ... ..

 Η Κινα ίσως είναι από τις πρώτες χώρες  που χρησιμοποιεί ρομπότ σχεδόν σε κάθε  συναναστροφή των πολιτών από πιτσαρίες από γκαρσόν για σερβίρισμα από   βενζινάδικα   κλπ...

Μην ξεχνάμε ρομπότ σκυλοί που κυκλοφορούσαν στους δρόμους όταν υπήρχε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του ιού  αλά και Ντροουνς να θερίζουν πάνω από τις πόλεις 


Στις τελευταίες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Κίνα ανθρωπόμορφα ρομπότ πήραν μέρος στην καταστολή αυτών των διαδηλώσεων τα οποία ήταν δύσκολο να προσπεράστουν από τους ανθρώπους.. Φανταστείτε ένα ο μπροστά σας .. 80 90 κιλών σιδερένιο 

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να το αποφύγετε;; εκτός αυτού τα ρομπότ φωτογράφιζαν όλους τους διαδηλωτές και με τις νέες τεχνολογίες που ήδη κυκλοφορούν στην Κίνα και θα μεταβούν και στον υπόλοιπο κόσμο γινόταν η ταυτοπροσωπία του διαδηλωτή με αποτέλεσμα να κλειδωθούν όλοι οι λογαριασμοί του όλες. οι κάρτες καθώς η πλήρη  ψηφιοποίηση του ανθρώπου έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Κίνα Όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια έτσι αυτό το .μέτρο  θα εφαρμοστεί και στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι διαδηλώσεις καθώς έχουν τον τρόπο να σβήσουν κάθε άνθρωπο να τον εκμηδενίσουν και να τον αποκόψουν από κάθε  οικονομική δραστηριότητα 

Οπλήρης έλεγχος του ανθρώπου μέσω της ψηφιοποίησης   του χρήματος είναι  ένα σοβαρό μετρό το οποίο τείνει να γίνει πραγματικότητα και θα είναι και ένας σοβαρός λόγος πόυ άνθρωποι θα σκέφτονται πολύ σοβαρά αν θα μπορούν αλνα πηγαίνουν στις διαδηλώσεις και να διαμαρτύρονται καθώς όσο αυξάνονται τα μέτρα πού θα μείωσουν  τις ελευθερίας μας και ο κόσμος θα αρχίσει να αντιδρά  θελουμε  να ελπίζουμε και με αυτό τον τρόπο θα τον εξαναγκάσουν να μην αντιδρά 

Ηδη η ψηφιοποίηση του χρήματος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε πολλές πόλεις της Ευρώπης πιλοτικά ενώ στη Ελβετία  έχουν μαζευτεί 110.000 υπογραφές καθώς το Σύνταγμα της χώρας ορίζει ότι με 100.000 υπογραφές μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για κάποιο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη..

Οι Ελβετοί χητούν να μην καταργηθεί το πραγματικό χρήμα και δεν θέλουν να γίνονται οι πληρωμές μόνο με κάρτες 

Στην Ελλάδα για όσους δεν γνωρίζουν αυτό το μέτρο έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν όταν το ίδιο κράτος υποχρεώνει να ξοδεύεις περίπου το 30% του εισοδήματός σου με κάρτες αλλιώς αν δεν ξοδεύεις το 30% υπάρχει πρόστιμο το οποίο περνάει στη φορολογική σας δήλωση 

Αυτό που θέλει να περάσει τώρα η κυβέρνηση είναι ότι οι πληρωμές αν μέχρι τώρα ήταν ψηφιακές από 500 ευρώ  και πάνω τώρα θα μεγαλώσει αυτή η ψαλίδα και θα0νεκινα από τα 200 με αποτέλεσμα τα πανω από 200  θα πληρώνονται ψηφιακά .Άρα άλλο ένα μέτρο μείωσης του ρευστού που θα έχουμε στην τσέπη μας μέχρι την ολική κατάργηση του και σίγουρα τον πλήρη έλεγχό μας


Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως εφόσον υπάρχουν ποσά άνω των 200 ευρώ που πρέπει να πληρωθούν, θα πρέπει να γίνεται η πληρωμή με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή με κάρτα, τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού.


Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η επέκταση των POS σε επαγγελματικές δραστηριότητες όπου, μέχρι σήμερα, δεν είναι υποχρεωτικό. Οι κλάδοι, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:


Κάποια θέατρα και κινηματογράφοι, ταξί, περίπτερα και λαϊκές αγορές ή ακόμα και καφενεία σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως μικρά χωριά.


Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που είναι τοποθετημένα -για παράδειγμα- έξω από σούπερ μάρκετ, ή σε πολυκαταστήματα και αλλού.


Επίσης, δεν αποκλείεται να «εξαφανιστούν» ΑΤΜ σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, αλλά όχι σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.


Ο λόγος είναι η μείωση του λειτουργικού τους κόστους, τουλάχιστον σε σημεία όπου τα έξοδα συντήρησης των ΑΤΜ είναι αυξημένα.

Αλλά οι Ελβετοί θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να ψηφίσουν για το αν θα διατηρήσουν τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα επ’ αόριστον σε κυκλοφορία στη χώρα τους.

Αυτή είναι μια σπάνια θετική είδηση που, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, έχει λάβει σχεδόν καθόλου προσοχή πέρα από τα ελβετικά σύνορα.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μια ελβετική ομάδα πίεσης με ελευθεριακές τάσεις που ονομάζεται Swiss Freedom Movement (FBS) ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές (111.000) για να προκαλέσει εθνικό δημοψήφισμα για τη διατήρηση των μετρητών.


Εάν εγκριθεί, η πρωτοβουλία θα απαιτούσε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι τα νομίσματα και τα τραπεζογραμμάτια είναι πάντα διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες.


Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια αντικατάστασης του ελβετικού φράγκου με ένα άλλο νόμισμα – πιθανότατα αναφορά σε ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας – θα πρέπει επίσης να τεθεί σε ψηφοφορία.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ανεμογεννήτριες αναμειγνύουν τα στρώματα θερμού και ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το τοπικό κλίμα ανεβάζοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας.

Είσαι έτοιμος- η. εάν γίνει κάτι ..;;

Το χρονικο της Πεντελης μετσ τα καμμενα ηου Μητσοτάκη