Ντοματες υβρίδια ..προσέξτε τι τρώτε

 Εαν  βρείτε ντοματες που να θυμιζουν χωριο  παρτε και για μενα λιγες ντοματες

Δεν θα εχουμε να φαμε σε λιγο 

Ενω θα εχουμε .......

  Οι φυσικά ώριμες ντομάτες ωριμάζουν στο αμπέλι, απορροφώντας το φως του ήλιου και τα θρεπτικά συστατικά. Αυτή η διαδικασία ενισχύει τη γεύση, το άρωμα και τη θρεπτική τους αξία. Αντίθετα, οι χημικά επεξεργασμένες ντομάτες συχνά συλλέγονται άγουρες και ψεκάζονται με τεχνητά μέσα για να τις αναγκάσουν να αλλάξουν χρώμα, γεγονός που υποβαθμίζει την ποιότητά τους.


Μίσχος: Οι φυσικά ώριμες ντομάτες έχουν συνήθως μια ομοιόμορφη κόκκινη απόχρωση που εκτείνεται μέχρι το στέλεχος. Οι χημικά επεξεργασμένες ντομάτες έχουν συχνά ένα πρασινωπό ή ανοιχτόχρωμο κομμάτι γύρω από τον μίσχο επειδή η διαδικασία ωρίμανσης δεν είναι ομοιόμορφη


Υφή και φλούδα: Οι φυσικές ντομάτες έχουν ελαφρώς πιο απαλή υφή και ζωηρή, λαμπερή φλούδα. Αντίθετα, οι επεξεργασμένες ντομάτες όταν τις πιάνετε έχουν μια πιο σφιχτή αίσθηση και δεν γυαλίζουν φυσικά.


Άρωμα: Πάρτε μια ντομάτα και μυρίστε. Οι φυσικά ώριμες ντομάτες εκπέμπουν ένα γλυκό, γήινο άρωμα, ενώ οι χημικά επεξεργασμένες συχνά δεν έχουν έντονο άρωμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ανεμογεννήτριες αναμειγνύουν τα στρώματα θερμού και ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το τοπικό κλίμα ανεβάζοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας.

Το χρονικο της Πεντελης μετσ τα καμμενα ηου Μητσοτάκη

Αμερικανοί Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι Ινδιάνοι Cherokee είχαν επαφή με τη Μεσόγειο και μιλούσαν Ελληνικά!